· KENNEL CHANCO · URHUNDSKENNELN · CANAAN DOG ·

..............................................................

:: -
:: START
:: OM OSS
:: OM KENNEL CHANCO
:: CANAAN DOG
:: VÅRA CANAAN
:: KÖPA VALP PÅ KENNEL CHANCO
:: PUPPIES - VALPAR
:: THE EXPORT PROCESS
:: VÅR UTFODRING
:: GALLERI
:: LÄSVÄRT!
:: FACEBOOK GRUPP

..............................................................

Maria Selin
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

Mobil: 0768 - 58 13 58
Email: info@kennelchanco.se


Besökare just nu: 22
Sidvisningar: 2431024
Unika besök: 1598792

Facebook

 

 

Vår utfodring med färskfoder


Vi har utfodrat våra hundar med färskfoder i över 20 år nu. Det började med att vi hade en Grönlandshund med dålig mage. Det enda som fungerade för honom var att äta rent oxkött med tillsatt vitaminer och mineraler. Vi bytte ut fodret på alla våra hundar och såg snabbt ett resultat i finare pälsar, stabilare magar och fast/mindre mängd avföring. Hundarna fick en annan mättnadskänsla och det gjorde dem lugnare och mer harmoniska. Vi hade då även en amerikansk cocker spaniel som led av återkommande besvär med tonsillit. Dessa problem försvann snabbt och vi slapp fler kurer med antibiotika. Hon hade även en hel del problem med svamp i öronen. Dessa försvann också ganska omgående. Därefter har det aldrig varit tal om annat foder än färskt på Kennel Chanco.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårt intresse för näringsfysiologi
Vi har alltid haft ett speciellt intresse för näringens betydelse för hundens hälsa och beteende. Vi har därför medverkat i allt ifrån en nationell granskning av torrfoder till utveckling av fodertillskott för hund.

På vår vetenskapskonferens (ADVENTure dog conference) har vi fortlöpande presenterat den senaste forskningen kring hundens matspjälkning och näringsbehov.

När vi utvecklade det Berikningskoncept för hund som används i Sverige idag, lade vi extra tonvikt vid hundens furageringsbehov (ätbeteende).

Nu leder vi utvecklingen av hur man kan använda specifika aminosyror för att hjälpa hundar med beteendeproblem.

Hur vet man att ett foder är bra?
Att utvärdera ett specifikt foder är inte lätt. Det finns mängder med fallgropar som man lätt kan falla i. Dom vanligaste felkällorna är:

K
valitetsvariation
Bara för att ett visst foder fungerar bra under en period, kan man inte vara säker på att det kommer att hålla samma kvalité för alltid. Råvarorna kan bytas ut eller så kan receptet ändras. Enligt vår erfarenhet är det lättare att hitta foder som brukar vara bra ibland än foder som alltid är bra!


Kompensationseffekten
Den uppstår när det nya fodret kompenserar för en näringsmässig obalans i den tidigare utfodringen.

Ett exempel på detta är om det tidigare fodret har en för låg halt av ett specifikt näringsämne, och hunden börjat få bristsymtom. Om man då byter till ett foder som innehåller en hög halt av samma näringsämne, kommer man att uppleva en tydlig förbättring av hundens hälsostatus.

Men en sådan förbättring säger inget om det nya fodret. Det visar bara på brister i det tidigare.

Individskillnader
Matspjälkningen skiljer sig inte bara mellan olika raser, utan också mellan individer. Det innebär att ett foder som fungerar bra för en hund, kan vara en katastrof för en annan.

Dessa felkällor gör att man måste pröva ett foder på flera hundar under en längre tid för att kunna bedöma det.

Av alla de foder som vi tidigare fått testat har inget hållit i längden. Vi har tvingats använda olika foder till olika hundar och kompletterat med olika tillskott.

Nordic färskfoder
När vi nu använt Nordics spannmålsfria alternativ i över 10 år är vi glatt överraskade över resultatet. Vi upplever att samtliga av våra hundar fungerar bra på det. För första gången kan vi ge samma foder till alla våra hundar. Det som speciellt bör nämnas är hur bra Nordic fungerar till valpar.

Något vi uppskattar med det spannmålsfria alternativet är dess höga halt av morötter. Morötter innehåller långsamma kolhydrater och är rika på fibrer som håller magen i gång. Dessutom innehåller morötter en stor mängd betakaroten. Betakaroten omvandlas i kroppen till A-vitamin. A-vitamin är bra för synen, huden och pälsen, slemhinnorna, immunförsvaret, skelettet och cellmembranen. A-vitamin behövs för fosterutvecklingen och tillväxten, bl.a. för att kroppen ska kunna producera testosteron.

Innan vi valde att gå över på Spannmålsfritt använde vi Nordic Sp+. Även detta foder är att rekommendera.

Valparna
Då valparna är ca. 3 veckor börjar vi introducera dem i fast föda. Vi går alltid direkt över till att ge dem det som de vuxna får, Nordic spannmålsfritt. Detta foder är så pass finmalt att de lätt lär sig att äta kött. Valparna erbjuds fodret oftare och oftare under veckorna som går. Då de är ca. 6–7 veckor äter de Nordic 4 ggr/dygn. Tiken kan lugnt sköta avvänjningen då valparna blir mer och mer mätta av fodret. Vid 8–10 veckor är de helt avvanda och lever enbart på fodret. Valparna får alltid äta så mycket de själva vill vid varje måltid. Det gör att de blir ordentligt mätta och de behöver inte heller bråka med varandra för att få mest…

Vi rekommenderar alla våra valpköpare att fortsätta med Nordic. De flesta gör också det och vi har bara hört positiva reaktioner från dem.

Något som är viktigt för oss och som vi under många år har jobbat med och för, är att hundar ska få leva ett så naturligt hundliv som det bara går. I detta koncept ingår även att de ska få äta naturlig föda – KÖTT.

 

 

Maria och David Selin

 

 
woolrich Uomo Parka moncler outlet italia moncler outlet milano moncler uomo prezzi Piumini moncler outlet outlet moncler milano woolrich prezzi outlet woolrich parka uomo Woolrich parka uomo Woolrich Prezzi Bassi manolo blahnik zapatos manolo blahnik españa manolo blahnik outlet manolo blahnik precios manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik deutschland manolo blahnik berlin manolo blahnik deutschland kaufen chaussures manolo blahnik soldes manolo blahnik pas cher manolo blahnik sale Parajumpers Dame Jakke Salg manolo blahnik günstig kaufen nike free flyknit 3.0 Parajumpers Jakke Salg nike free 3.0 v4 doudoune canada goose homme canada goose doudoune femme piumini moncler outlet カナダグース 2016 カナダグース ジャスパー