· KENNEL CHANCO · URHUNDSKENNELN · CANAAN DOG ·

..............................................................

:: START
:: OM OSS
:: OM KENNEL CHANCO
:: CANAAN DOG
:: VÅRA CANAAN
:: KÖPA VALP PÅ KENNEL CHANCO
:: VALPAR - PUPPIES
:: VÅR UTFODRING
:: GALLERI
:: LÄSVÄRT!
:: FACEBOOKGRUPP

..............................................................

Maria Selin
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

Mobil: 0768 - 58 13 58
Email: info@kennelchanco.se


Besökare just nu: 5
Sidvisningar: 2155757
Unika besök: 1424171

Facebook

 

 Så här kan det gå, då två hundtokiga människor möts...

 

Vi, Maria & David träffades på en hundkurs 1995.
På denna kurs var David lärare och jag, eleven, en frågvis nyligen utexaminerad Sjuksköterska... Det ena ledde till det andra och idag är vi gifta, har två barn, Odin (-02) och Fröya (-05), och lever i ett litet soldattorp i skogen, med våra Canaan dogs.
Vårt torp heter Ljungsäng och ligger 1 mil norr om Alvesta, mitt i Småland.


De hundar vi under åren har haft tillsammans är, Grönlandshund, Beauceron, Siberian Husky, Faraohund och Amerikansk Cocker. Slutligen blev intresset för urhundarna så stort att vi nu enbart har den typen av hundar.

2001 började vi med uppfödning av dessa underbara, spännande, intressanta urhundar. De raser vi har fött upp under kennelnamnet Chanco är, Canaan Dog, Korea Jindo Dog och Thai Ridgeback Dog. Chanco är latin för kinesisk varg (canis lupus chanco). Vargen som ligger bakom hundens ursprung!  

Från och med 2010 har vi valt att bara föda upp Canaan Dog. Vi vill lägga all energi på att bevara denna fantastiska urhund från mellanöstern.

Om Du är intresserad av att lära dig mer om Canaan Dog, och vill träffa dem i verkligheten, är Du välkommen att höra av dig för ett besök hos oss. Eftersom det finns så få individer av rasen i Sverige, är det viktigt att träffa så många olika individer som möjligt för att bilda sig en bra bild av rasens utseende och framförallt dess beteende.  
 

Presentation av vår hunderfarenhet:

 

Maria har sen 30 år tillbaka arbetat professionellt med hund. Först i 7 år med ”problemhundar” och kurser. Sedan 25 år tillbaka driver hon tillsammans med David ”hundyrkesutbildningar”.

Maria är i botten sjuksköterska och hon jobbade som det parallellt med ”hunderiet” i 15 år. Hennes C-uppsats på sjuksköterskeutbildningen handlade om ”Hundens betydelse i vården”. Då arbetet med hund tog allt större tid i anspråk, så valde hon att säga upp sig och satsa på enbart hund. Maria har även arbetat på djursjukhus, hundpensionat och på lantgård.

De utbildningar Maria har inom hund är en hundinstruktörsutbildning, hundpsykologultutbildning, kantarellsöksinstruktör, blodspårsinstruktör, patrullering och kennelkonsulentutbildning via SKK.

Här är ett axplock av Maria´s olika hunduppdrag:
Skrivit ett antal artiklar om hund till olika tidsskrifter.
Fotograferat beteendebilder som publicerats i flertalet hundböcker och tidskrifter.
Styrelseuppdrag i olika hundklubbar.
Faktagranskat hundböcker.
Uppfödare av Canaan dog idag och tidigare även Grönlandshund, Thai ridgeback dog och Korean jindo dog.
Utformat ett valpberikningssystem för valpar från 2-10 veckor.
Berikningsstudier på egna vargar i hägn.

David har sedan 36 år jobbat heltid med hund. Först i fyra år med rådgivning och träning av ”problemhundar”, därefter ett avbrott för vidareutbildning på ca. två och ett halvt år. Sedan 28 år tillbaka så driver han en ”hundyrkesutbildning”. Han har också innehaft tjänsten som hundhandläggare på Djurskyddsmyndigheten i samband med föreskriftprojektet för nya L 102. Tillsammans med sin fru bedriver han sedan år 2000 uppfödning av Canaan dog (Kennel Chanco). De hunddjur som funnits i hans liv och hem är allt från Amerikansk cocker spaniel till kanadensiska vargar.

David är i botten Fritidsledare men har även arbetat inom humanvården och djursjukvården.
Han är utbildad Hundkursledare och dressör på Stensunds Folkhögskola i Norrköping. Detta var en heltidsutbildning på 1½ år. Utbildningens lärare var Curt Blixt & Lasse Fält. Där ingick även en ledarutbildning för Hundsport. Efter den utbildningen gick han en ettårig Friskvårdsutbildning i Malung.

Övriga utbildningar inom hund är en hundinstruktörsutbildning, hundpsykologutbildning, grundläggande djursjukvård med farmakologi, patrullering och skyddsfigurant.

Här är ett axplock av David´s olika hunduppdrag:
Lärare på räddningshundsinstruktörsutbildning i Italien
Beteendestuderat viltfångade vargar på Nordens ark
Tränat hund för filmmedverkan
Djuransvarig på filminspelningar
Medverkat i forskningen om hundens ursprung (KTH)
Styrelseuppdrag i olika hundklubbar
Föreläst på Linköpings universitet (Djurens beteende & Hundens beteendebiologi)
Handledare på examensarbeten inom etologi
Utfört olika konsultarbeten inom miljöberikning
Berikningsstudier på egna vargar i hägn

  

 
woolrich Uomo Parka moncler outlet italia moncler outlet milano moncler uomo prezzi Piumini moncler outlet outlet moncler milano woolrich prezzi outlet woolrich parka uomo Woolrich parka uomo Woolrich Prezzi Bassi manolo blahnik zapatos manolo blahnik españa manolo blahnik outlet manolo blahnik precios manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik deutschland manolo blahnik berlin manolo blahnik deutschland kaufen chaussures manolo blahnik soldes manolo blahnik pas cher manolo blahnik sale Parajumpers Dame Jakke Salg manolo blahnik günstig kaufen nike free flyknit 3.0 Parajumpers Jakke Salg nike free 3.0 v4 doudoune canada goose homme canada goose doudoune femme piumini moncler outlet カナダグース 2016 カナダグース ジャスパー