· KENNEL CHANCO · URHUNDSKENNELN · CANAAN DOG ·                               » Gör till startsida

..............................................................

:: START
:: OM OSS - ABOUT US
:: OM - ABOUT KENNEL CHANCO

:: CANAAN DOG
:: VÅRA CANAAN - OUR CANAAN
:: KÖPA VALP PÅ KENNEL CHANCO
:: VALPAR - PUPPIES
:: VÅR UTFODRING
:: GALLERI - GALLERY
:: LÄSVÄRDA ARTIKLAR
:: FACEBOOKGROUP

..............................................................

Maria Selin
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

Mobil: 0768 - 58 13 58
Email: info@kennelchanco.se


Besökare just nu: 7
Sidvisningar: 1986761
Unika besök: 1292705

Facebook

 

VÅRA RUTINER VID UPPFÖDNING

Målet är att vår uppfödning ska vara så naturlig som möjlig. Våra hundar lever i par, utifrån kunskapen att hundar är "familjedjur". Detta gäller även vid uppfödning. Vi ser pappan som en stor tillgång, både för valparna och tiken. 

Vid val av avelshane så låter vi tiken vara med och välja hane. Eftersom tiken då, via bland annat vomeronasale kan välja bort hanar som är olämpliga (genetiskt). 

Vid parningen låter vi hundarna sköta det själva, både för att vi tror på att hundar behöver få "dansa" först och utifrån § 4 Djurskyddslagen (Djur skall hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt). Parningen sker naturligt och utan någon form av tvång. Vi finns naturligtvis med, men ingriper bara om det är nödvändigt. 

Under dräktigheten försöker vi att skydda tiken mot stress, för att inte riskera överdriven stresskänslighet hos valparna i framtiden. Det är speciellt viktigt under dräktighetens sista 20 dagar.

När det sedan är dags för tiken att föda, låter vi henne göra det i en "artificiell lya". Den är relativt liten och med lågt i tak. Inuti finns det material som ger tiken ett ordentligt motstånd vid bäddningen. Detta utifrån teorierna kring berikning.Bygg vår valplåda!
Klicka här 


 

 

Valparna föds upp i hemmet, men på en skyddad plats. Som underlag använder vi halm och burströ. Vi påbörjar socialiseringen redan under tredje veckan, men låter det inte gå ut över valparnas behov av sömn och ostördhet. Naturligtvis erbjuder vi valparna en genomtänkt berikning (läs mer HÄR). Vilket består av olika underlag, leksaker och nya dofter. Avvänjningen får tiken själv sköta/styra. Vi lämnar inte ut valparna förrän avvänjningen är helt avklarad.

Då valparna är mellan 8-12 veckor gamla, är de redo att lämna sitt första hem och sina föräldrar. De är då väl socialiserade, fått träffa andra hundar (olika raser, ålder och kön), är halsbandsvana, åkt bil, varit hos veterinären, uppväxta med barn, varit ute med sina föräldrar och även ensamma med oss.

Då de levereras är de registrerade i SKK, märkta med microchip, fått sin första vaccination, besiktigade, dolda fel försäkrade, har en vilande försäkring i Sveland, avmaskade och nybadade.

Det du får med dig hem med valpen är; registreringsbevis, besiktningsintyg (ej äldre än 7 dagar), anmälningsblankett till Jordbruksverket, utfodringsrutiner och en artikelserie om diverse vardagssituationer.

Då vi driver HUNDutbildningar kan vi med valpen erbjuda en teorikurs (HUND 360) på tre helger (42 h). Vi erbjuder alla valpköpare plats på någon utbildning varje år, till ett mycket förmånligt pris. HUND 360 är en kurs i ämnet HUND på en lite mer avancerad nivå.

Det valparna äter efter de blivit avvanda tiken är; Nordic spannmålsfri, http://www.nordichundfoder.com/ + lite extra olja (solros) på morgonmålet. Valparna har även kommit i kontakt med alla typer av frukt och grönt som matberikning...                                            

 

 

 

 

 
woolrich Uomo Parka moncler outlet italia moncler outlet milano moncler uomo prezzi Piumini moncler outlet outlet moncler milano woolrich prezzi outlet woolrich parka uomo Woolrich parka uomo Woolrich Prezzi Bassi manolo blahnik zapatos manolo blahnik españa manolo blahnik outlet manolo blahnik precios manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik günstig kaufen manolo blahnik deutschland manolo blahnik berlin manolo blahnik deutschland kaufen chaussures manolo blahnik soldes manolo blahnik pas cher manolo blahnik sale Parajumpers Dame Jakke Salg manolo blahnik günstig kaufen nike free flyknit 3.0 Parajumpers Jakke Salg nike free 3.0 v4 doudoune canada goose homme canada goose doudoune femme piumini moncler outlet カナダグース 2016 カナダグース ジャスパー